Csokoládés diókrémmel és vaníliás birsalmával tekert csigák
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 15 dkg dióbél pirítva, krémesre darálva
- 1-2 ek. porcukor
- 1 ek. kakaópor
- 2 ek. vaj
- 1,5 dl tejszín 30%-os
- 18 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 birsalma megtisztítva, kimagozva, felkoczkáva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A diókrémet 1 ek. vajjal, kakaóporral és a porcukorral összekeverjük. A kétféle csokoládét és a tejszínt vízgőz felett megolvasztjuk. Miután langyosra hűlt belekeverjük a diós keveréket és jól összedolgozzuk az egészet.
-
Lépés 3
A birsalmát 1 ek. vajon addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, ezzel jól átforgatjuk, majd félretesszük hűlni.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük a csokoládés diókrémmel, majd megszórjuk a birsalmával. A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15 - 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet készítette: HahoPihe Konyhája Blog