Csokoládés diókrémmel és vaníliás birsalmával tekert csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 15 dkg dióbél pirítva, krémesre darálva
  • 1-2 ek. porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 ek. vaj
  • 1,5 dl tejszín 30%-os
  • 18 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 birsalma megtisztítva, kimagozva, felkoczkáva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A diókrémet 1 ek. vajjal, kakaóporral és a porcukorral összekeverjük. A kétféle csokoládét és a tejszínt vízgőz felett megolvasztjuk. Miután langyosra hűlt belekeverjük a diós keveréket és jól összedolgozzuk az egészet.

  3. Lépés 3

    A birsalmát 1 ek. vajon addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, ezzel jól átforgatjuk, majd félretesszük hűlni.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük a csokoládés diókrémmel, majd megszórjuk a birsalmával. A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 15 - 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A receptet készítette: HahoPihe Konyhája Blog

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!