Csokoládés – nugátos pálcikák
- 25 - 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 darabhoz:
- 3 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 125 g tejföl
- 125 g csokoládé olvasztva
- 200 g nugát
- 1 tojás
- 100 g vaj olvasztva
- 1 tojás sárgája vízzel keverve
- Kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, és a csokoládéval keverjük össze.
-
Lépés 3
A nugátot mikrohullámú sütőben kicsit melegítsük fel, és az összes hozzávalót keverjük simára. A tojásfehérjét is adjuk hozzá, és jól keverjük ki.
-
Lépés 4
A masszát töltse habzsákba, amelynek kb1cm-es nyílása van.
-
Lépés 5
1 tésztalapot kenjünk meg vajjal, nyomjunk rá egy csíkot a habzsákkal a csokoládés masszából és tekerjük fel a tésztát. A többi tésztalappal ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 6
A stanglikat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, tojássárgájával kenjük meg, és porcukorral szórjuk meg, majd süssük készre.
Csokoládé helyett mogyorókrémet is használhatunk a pálcikák töltésére.