Csokoládétortácskák mangóval
- 25 - 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzáva1 nagy tortaformához vagy 6 db 10 cm-es kis formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 db mangó meghámozva, kis kockákra vágva
- kb. 50 g vaj a kenéshez
- 2 db narancs leve
- 80 g tej
- 125 g krémtejszín
- 50 g kristálycukor
- 200 g étcsokoládé aprítva
- 4 tojás sárgája
- 1 doboz mangókonzerv lecsepegtetve
- 2 ek porcukor
- Fél citrom leve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a formák nagyságának megfelelően vágjunk belőle köröket, majd a tésztát helyezzük a kivajazott formába.
-
Lépés 3
A töltelékhez a tejet, krémtejszínt és a kristálycukrot főzzük fel, a csokoládét keverjük bele, és a masszát hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a tojássárgákat is adjuk hozzá, és jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A csokoládémasszát töltsük a tésztával bélelt formákba.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a sütő alsó részében kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A felkockázott mangót halmozzuk a tortácskákra.
-
Lépés 7
A mangópüréhez a mangókonzervet, citromlevet és porcukrot mixerrel pürésítsük.
-
Lépés 8
A még langyos tortácskákat a pürével tálaljuk.
Mangó helyett ízlés szerint más, idény szerinti gyümölccsel is elkészítheti.