Cukkinis galette
- 35 - 40 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 galettéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g ricotta
- 100 g parmezán reszelve
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. friss kakukkfű aprítva
- Cayenne bors őrölve
- só őrölve
- 1 kisebb cukkini vékony szeletekre gyalulva
- 2 ek. parmezán a szóráshoz reszelve
- 1 tojás a kenéshez felverve
- olívaolaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A ricottát, a parmezánt, a citromhéjat, a fokhagymát összekavarjuk és sóval, valamint cayenne borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kör alakúra vágjuk. A ricotta krémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. A cukkini szeleteket legyezőszerűen egymásra helyezzük.
-
Lépés 4
A tészta szélét a cukkinire hajtogatjuk és az üresen maradt tésztát tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt megsütjük és röviddel tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük.
Okos ötlet: Ízlés szerint a ricottához adhatunk szárított paradicsomot és apróra vágott olívabogyót. A cukkini helyett pedig használhatunk elősütött padliszán szeleteket is.