Cukkinis – juhsajtos rétesfelfújt
- kb. 25 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre - kb. 19x28 cm formához:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 3 db közepes cukkini
- 150 g juhsajt felkockázva
- 1 fej ilahagyma csíkokra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- olívaolaj
- 2 ek friss zöldfűszer ( oregánó, kakukkfű, rozmaring vagy mediterrán zöldfűszerkeverék)
- chili
- só
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát, fokhagymát és a cukkinit olívaolajon pirítsuk meg. A zöldségeket vegyük le a tűzről, a juhsajtot és a zöldfűszereket adjuk hozzá.
-
Lépés 3
A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, fektessük négyszögletű sütőformába (kb. 19 x 28cm) úgy, hogy a tészta egy kicsit kilógjon az edényből.
-
Lépés 4
A cukkinis - juhsajtos masszát öntsük a tésztára és a kilógó tésztaszéleket hajtsuk rá. Hosszanti irányba fektessünk rá még egy tésztalapot, majd olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 25 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tálaljuk fokhagymás-tejfölös szósszal: 250g tejfölt keverjünk össze fokhagymával, sóval, borssal és 1 köteg finomra vágott snidlinggel.