Cukkinis, padlizsános pizza-melegszendvics
- 10-12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 dl paradicsomkonzerv
- 1 dl főzőtejszín
- 2 db közepes cukkini apró kockára vágva
- 1 db közepes padlizsán apró kockára vágva
- 1 nagy fej fokhagyma aprítva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 2 ek. olívaolaj
- 3 tk borsikafű
- 3-4 tk só
- 2 tk xilit (nyírfacukor)
- 1 ek. liszt (vagy keményítő)
- 20 dkg sajt
- snidling paprikakrikák, szezámmag ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát 2 ek. olaj és víz keverékén pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott cukkinit és padlizsánt, majd a fűszereket, és pároljuk "roppanósra".
-
Lépés 3
Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a főzőtejszínt, az összetört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsük nyírfacukorral, majd liszttel vagy keményítővel sürítsük be.
-
Lépés 4
A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel. Vegyük ki a csomagolásból, és vágjuk csíkokra.
-
Lépés 5
A sajtot reszeljük le, a paprikát vágjuk karikákra.
-
Lépés 6
A tészta csíkokat fektessük tepsire, kenjük rá a cukkinis-padlizsános-paradicsomos szószt, halmozzuk rá a karikákra vágott paprikát, majd szórjuk meg sajttal és szezámmaggal.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük készre, tálalás előtt adjuk hozzá a felaprított snidlinget.
A cukkinit és padlizsánt nem szükséges meghámozni, hiszen a héja is ehető és finom ízt ad az ételnek.