Cukkinis torta szárított paradicsommal
- kb. 50 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 db kis cukkini vékony hosszú szeletekre vágva
- 1 kis üveg szárított paradicsom
- 1 üveg hagyma (vagy friss hagyma) aprítva
- 100 g gomba felvágva
- Kevés olaj a forma kenéséhez
- 350 g friss sajt
- 3 tojás
- petrezselyem finomra vágva
- Só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukkinit mossuk meg, és spárgahámozóval, vagy éles késsel hosszában vágjunk belőle vékony szeleteket.
-
Lépés 3
Az öntethez a friss sajtot, tojást, aprított petrezselymet keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 4
A tortaformát olajjal kenjük ki, a linzertésztát vágjuk a forma méretének megfelelő nagyságúra, majd nyomkodjuk a formába.
-
Lépés 5
A sütőpapírt tegyük a tésztára, babbal vagy lencsével töltsük meg és kb. 20 percig süssük vakon. Vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk hűlni a tésztát.
-
Lépés 6
A hagymát, gombát és cukkinit tegyük a tésztára, majd öntsük rá az előkészített sajtos szószt.
-
Lépés 7
Középső sínen előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Cukkinit helyettesíthetjük patisszonnal is.