Dán töltött táska – édes koppenhágai
- 15 - 20 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:
A gyümölcsös töltelékhez:
- 1/4 l cseresznyelé
- 1 üveg cseresznyebefőtt
- 40 g cukor
- Kevés kukoricakeményítő
A pudingkrémhez:
- 1/4 l tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejből, vaníliás pudingporból és cukorból a csomagoláson leírtak szerint főzzünk pudingot, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A gyümölcsös öntethez a cseresznyelevet főzzük fel cukorral, ha szükséges, keverjünk hozzá kukoricakeményítőt. Amikor sűrűre főtt, adjuk hozzá a cseresznyét, keverjük át, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát vágjuk 8 négyszögre, és formáljunk belőle nyolcszöget. A sarkokat kicsit hajtsuk be, ne egészen a tészta közepéig.
-
Lépés 5
Minden tészta közepére kenjünk a vaníliás krémből, felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
A kész süteményeket vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsös öntetet halmozzuk a pudingtöltelékre.
Mandulával, jégcukorral vagy aprított pisztáciával dekorálhatjuk a frissen elkészült süteményeket!