darázscsípés
Bienenstich

Darázscsípés

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

2 réteg nem túl édes, könnyű Tante Fanny friss kelt tészta; 1 réteg levegős, habos vaníliakrém, valamint egy réteg dúsan mandulás mézes ropogós karamell. A nagybetűs német desszert sütemény ismertetőjegyei. Ez a Darázscsípés, az a ‘Bienentisch’.

  • kb. 20 perc
  • 170°C
  • 160°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók:

A mandulás karamellhez:

  • 30 g kristálycukor
  • 100 g szeletelt mandula
  • 1 tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 lap zselatin
  • 250 ml krémtejszín/tejszínhab felverve
  • 1/4 l tej
  • 60 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát széltében félbevágjuk.

  3. Lépés 3

    Keverjük össze a kristálycukrot, a mandulaszeleteket és a tojásfehérjét. Vigyük fel a tészta egyik felére.

  4. Lépés 4

    Mindkét tésztalapot 170 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. Ezután kivesszük őket a sütőből és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A pudingos töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A vaníliás pudingport elkeverjük 3 evőkanál tejben. A maradék tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a vaníliás pudingport. Forraljuk fel, majd gyorsan keverjük hozzá a zselatint (de ne hagyjuk újra felforrni).

  6. Lépés 6

    A pudingot addig kevergetjük, amíg kihűl. A felvert tejszínhabot óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

  7. Lépés 7

    A tortaalapot egy tortakeretbe helyezzük, megkenjük a ribizlilekvárral, majd ráöntjük a pudingos keveréket.

  8. Lépés 8

    A fedő tésztalapot (a mandulás karamellával) fejjel lefelé fordítva szintén megkenjük ribizlilekvárral.

  9. Lépés 9

    Ezután tegyük a lekváros felével lefelé a pudingos masszára és kb. 3 órán át hűtsük, majd szeletelve tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!