Dél-Tiroli Almás rétes
A dél-tiroli almás rétes nem a klasszikus húzott rétestésztából készül, hanem vajas leveles tésztából. A süteményt a aranybarnára sült ropogós leveles tészta és a puhára sült almatöltelék kontrasztja teszi izgalmassá.
- kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 400 g alma hámozott, apró kockákra vágott
- 40 g cukor
- 40 g zsemlemorzsa
- 30 g mazsola
- 20 g fenyőmag
- 1 ek. rum
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- kevés porcukor a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az összes hozzávalót (a tojás és a porcukor kivételével) alaposan összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket rákenjük a tészta 2/3-ára. A tészta széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük, majd a felvert tojással bekenjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 35 percig sütjük 190°C-on, míg aranybarna lesz. A tetejét megszórjuk porcukorral és még melegen tálaljuk.
Fahéjas tejszínhab jól illik a meleg dél-tiroli almás réteshez.