Déltiroli almás rétes
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók kb. 6 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- kb. 300 g alma vékony szeletekre aprítva
- 1 csipet fahéj
- 30 g cukor
- 30 g mazsola esetleg rumba áztatva
- 10-15 g dió aprítva
- kb. 15 g zsemlemorzsa vajon megpirítva
- 1/4 citrom héja reszelve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát keverjük össze a fahéjjal, cukorral, mazsolával, dióval és a reszelt citromhéjjal.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, középen szórjuk meg a zsemlemorzsával, erre halmozzuk a tölteléket.
-
Lépés 4
A tésztát mindkét oldalról hajtsuk fel a töltelékre, majd varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral együtt a tepsire.
-
Lépés 5
A rétest felvert tojással kenjük meg, és a tésztát villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp
A friss linzertésztával készített rétes másnap, hidegen is nagyon finom.