Dióhabos – vaníliás háromszögek
- 10 + 5 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
- 2 tojás fehérje
- 2 ek cukor
- 12 dkg dió darálva
- 1-2 ek baracklekvár
- csokoládé olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát nyújtsuk ki kb. 5 - 6 mm vastagságúra.
-
Lépés 3
A tésztaszéleket körben vágjuk le egyenesre, hogy téglalapot kapjunk, majd a tésztát vágjuk 3 - 4 cm széles csíkokra. A csíkokat osszuk fel kis háromszögekre.
-
Lépés 4
A kis háromszögeket előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 5
A tojásfehérjéket verjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a darált diót.
-
Lépés 6
A kisült háromszögeket kenjük meg vékonyan lekvárral, simítsuk rá a dióhabot, majd tegyük vissza a sütőbe 4 - 5 percre.
-
Lépés 7
A kész aprósüteményeket csokoládéval húzzuk át.
A háromszögeket elkészíthetjük szendvicsként is: a habból nyomjunk sütőpapírra akkora háromszögeket, mint a kekszek, majd süssük ki őket. 2 – 2 linzert kenjünk meg lekvárral, és tegyünk közéjük egy – egy dióhabos háromszöget, ez lesz a “szendvicsforma”.