Diós–almás rétes
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű réteslap 200 g
- 800 g alma reszelve
- Fél citrom leve
- 100 g dió darálva
- 50 g kristálycukor
- fahéj őrölve
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az alsó tésztaharmadra szórjuk rá a reszelt almát, diót, cukrot és fahéjat. A réteslapot mindkét szélén hajtsuk be.
-
Lépés 3
Konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe, és az olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
-
Lépés 5
Rövid ideig hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral és még langyosan tálaljuk.
Tipp
A recepthez picit savanykásabb almát használjunk, és miután lereszeltük, kissé nyomjuk ki a levét, hogy ne áztassa el a tésztát.