Diós és mákos stangli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A dió és a máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és derelyevágóval vágjuk kb. 8 x 13 cm-es téglalapokra.

  4. Lépés 4

    A tölteléket tegyük a téglalapok közepére. A tésztát hajtsuk a töltelékre és a hajtással lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    A diós- ill mákos stanglik tetejét éles késsel srégen vágjuk be háromszor, és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Dió helyett használhatunk akár mogyorót is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!