Diós és mákos stangli
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 stanglihoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 250 g dió darálva
- 200 g mák darálva
- 70 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1 tojás felverve a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A dió és a máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és derelyevágóval vágjuk kb. 8 x 13 cm-es téglalapokra.
-
Lépés 4
A tölteléket tegyük a téglalapok közepére. A tésztát hajtsuk a töltelékre és a hajtással lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
A diós- ill mákos stanglik tetejét éles késsel srégen vágjuk be háromszor, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Dió helyett használhatunk akár mogyorót is!