Diós fahéjas alma pongyolában
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20-25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5 kis pongyolához:
- 2 cs Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 5 kisebb savanyú alma hámozva, magház nélkül
- 100 g dió darálva
- 2 ek mazsola
- 2 ek porcukor
- 1 csipet fahéj őrölve
- Kevés rum
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A diót, cukrot, fahéjat és a rumot jól keverjük össze. Az almákat pucoljuk meg, a magházakat távolítsuk el. A lyukat töltsük meg a töltelékkel.
-
Lépés 3
A leveles tésztákat sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjunk kb. 7 x 7cm és 12 x 12cm nagyságú négyzeteket.
-
Lépés 4
Az almákat helyezzük a kisebb négyzetek közepére és a 12 x 12 cm nagyságú tésztanégyzetekkel fedjük be, majd kör alakú kiszúróval szaggassuk ki. A felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Az almapongyolákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
Tálalás előtt hagyjuk hűlni!
Porcukor helyett használhatunk mézet is, melynek íze még jobban passzol a dióhoz és almához. Tálalásnál porcukorral meghinthetjük!