Diós-márványsajtos rudacskák
0 Bewertungen
- 10 - 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 10 perc
Hozzávalók Köszönjük szépen Szojka Anita receptjét!
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 8 dkg márványsajt
- 100 g dió darálva
- só
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a felét szórjuk meg darált dióval, majd morzsoljuk rá a márványsajtot.
-
Lépés 3
A töltelékkel megszórt lapra hajtsuk rá a tészta másik felét, majd vágjunk belőle másfél cm szélességű csíkokat.
-
Lépés 4
A csíkokat csavarjuk meg, majd durva szemcséjű sóval szórjuk meg.
-
Lépés 5
A kész stanglikat spricceljük meg vízzel, és előmelegített sütőben a középső sínen süssük szép aranysárgára.
Tipp
Almát és szőlőszemeket kínálhatunk a rudacskák mellé!