Diós papucs
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 papucshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g dió vagy mogyoró darálva
- 50 g kristálycukor
- 1,5 dl tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs vaníliáscukor
- 100 g mazsola
- 1 tojás a kenéshez
- 12 fél dióbél a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A diót vagy mogyorót keverjük össze a kristálycukorral, vaníliáscukorral, tejjel, fahéjjal és a mazsolával.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és helyezzük a tepsibe, majd vágjuk 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. Széleit a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
Egy kanál diótölteléket helyezzünk a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsuk a közepére és egy fél dióval díszítse.
-
Lépés 5
A diós papucsokat süssük aranysárgára, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Szárított sárgabarack darabkákat is tehetünk a diós töltelékbe mazsola helyett vagy mellé!