Egyszerű
Diós rétes
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 140 ml tej
- 90 g cukor
- 250 g reszelt magkeverék (pl. dió, mogyoró, mandula)
- 3 ek dió apróra vágva
- 1 csipet fahéj
- 1 kupica rum
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet a cukorral felforraljuk. Hozzákeverjük a diót, a reszelt magkeveréket, a fahéjat és a rumot, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és megkenjünk a masszával. Felül és alul hagyjunk szabadon 2-2 cm-t.
-
Lépés 4
Tekerjük össze a tésztát alulról felfelé és kenjük be a felvert tojással.
-
Lépés 5
A diós rétest a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Reszelt magkeverék helyett mákot is használhatunk, így mákos rétest kapunk.