Diós – szőlős pizza
0 Bewertungen
- 13 - 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 ml tejszín (vagy tej)
- 100 ml tejföl
- Néhány szem dió felezve
- 100 g szőlő félbevágva, kimagozva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt és a tejfölt keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss pizzatésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, a tejfölös masszával kenjük meg, és tegyük rá a szőlő és diódarabokat.
-
Lépés 4
220 °C-ra előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 13 - 15 perc alatt süssük ropogósra.
Tipp
A szőlőhöz és a dióhoz nagyon jól illik a camembert íze. Próbáljuk ki a receptet ezzel a variációval is: camembert darabkákat szórjuk a szőlővel és dióval együtt a tésztára és így süssük meg a pizzát.