Diós táskák
Az őszben az egyik legjobb dolog, hogy sok más finomság mellett abban az évszakban van a dió szezonja is. Készíts leveles tésztából, dióból és téli fűszerekből igazán ellenállhatatlan süteményt a család számára.
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g dió darálva
- 50 g kristálycukor
- 100 ml tej
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt kardamom
- 50 g étcsokoládé (tortabevonó) durvára törve
- 1 tojás a kenéshez
- néhány dió a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A diós töltelék elkészítéséhez összekeverjük a darált diót, a cukrot, a tejet, a fahéjat, a kardamomot és a csokoládét.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egyforma négyzetre vágjuk. A tészta széleit tojással megkenjük és átlósan egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk a közepére, majd a két bekent sarkot egymásra hajtjuk. A tésztát a maradék tojással megkenjük és egy fél diót helyezünk a közepére.
-
Lépés 4
A táskákat a sütő alsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Darált dió helyett használhatunk mogyorót vagy mandulát is.