Diós tortácskák
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 4 tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g dió darálva
- 80 g zsemlemorzsa
- 80 g dió felezve
- Vaj a formák kikenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a tojást keverjük habosra a kristálycukorral, adjuk hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.
-
Lépés 3
A réteslapot vegyük ki a csomagolásból, két lapot fektessünk egy nedves konyharuhára, és vágjunk belőle kb. 12 cm átmérőjű köröket.
-
Lépés 4
A formákat kenjük ki vajjal, béleljük ki a rétestésztával úgy, hogy a tészta a perem feléig érjen.
-
Lépés 5
A diós tölteléket töltsük a tésztára, felezett dióval díszítsük és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 perc alatt süssük készre.
Tipp
Ha nincs kéznél kis méretű tortaforma, készítsük el a kis tortákat muffinsütőforma segítségével.