Diós tortácskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 tortácskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a tojást keverjük habosra a kristálycukorral, adjuk hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.

  3. Lépés 3

    A réteslapot vegyük ki a csomagolásból, két lapot fektessünk egy nedves konyharuhára, és vágjunk belőle kb. 12 cm átmérőjű köröket.

  4. Lépés 4

    A formákat kenjük ki vajjal, béleljük ki a rétestésztával úgy, hogy a tészta a perem feléig érjen.

  5. Lépés 5

    A diós tölteléket töltsük a tésztára, felezett dióval díszítsük és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ha nincs kéznél kis méretű tortaforma, készítsük el a kis tortákat muffinsütőforma segítségével.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!