Dupla-sajtos pizzagolyók

Dupla-sajtos pizzagolyók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzagolyóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 120 g ementáli sajt 6 kockára vágva
  • 120 g mozzarella sajt darabokra vágva
  • 12 szelet szalámi
  • szárított zöldfűszerek ízlés szerint
  • kevés olívaolaj a kenéshez
  • kevés reszelt mozzarella a szóráshoz
  • kevés reszelt ementáli a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.

  3. Lépés 3

    6 tészta közepére tegyünk egy kocka ementálit és szórjuk meg egy kis zöldfűszerrel, 6 tészta közepére pedig tegyünk egy két szelet szalámit és egy darab mozzarella sajtot.

  4. Lépés 4

    A négyzetek sarkait fogjuk össze a töltelék fölött és formázzunk golyókat.

  5. Lépés 5

    Kenjünk ki egy tepsit az olívaolajjal, majd a hajtással lefelé helyezzük az edénybe a pizzagolyókat.

  6. Lépés 6

    Az ementáli sajtos golyókra szórjunk reszelt ementálit és zöldfűszereket, a mozzarellás golyókra pedig reszelt mozzarellát.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!