Dupla-sajtos pizzagolyók
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 120 g ementáli sajt 6 kockára vágva
- 120 g mozzarella sajt darabokra vágva
- 12 szelet szalámi
- szárított zöldfűszerek ízlés szerint
- kevés olívaolaj a kenéshez
- kevés reszelt mozzarella a szóráshoz
- kevés reszelt ementáli a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.
-
Lépés 3
6 tészta közepére tegyünk egy kocka ementálit és szórjuk meg egy kis zöldfűszerrel, 6 tészta közepére pedig tegyünk egy két szelet szalámit és egy darab mozzarella sajtot.
-
Lépés 4
A négyzetek sarkait fogjuk össze a töltelék fölött és formázzunk golyókat.
-
Lépés 5
Kenjünk ki egy tepsit az olívaolajjal, majd a hajtással lefelé helyezzük az edénybe a pizzagolyókat.
-
Lépés 6
Az ementáli sajtos golyókra szórjunk reszelt ementálit és zöldfűszereket, a mozzarellás golyókra pedig reszelt mozzarellát.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.