Édes almás csillag
Az édes sült almás csillag ideális a téli, karácsonyi meghitt pillanatokhoz szeretteivel. Egy csésze teával vagy forró csokoládéval biztosan gyorsan elfogy ez a kreatív finomság.
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 csillaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g almaszósz
- 100 g marcipán durvára reszelve
- 25 g őrölt mandula
- 1 tk. fahéj
- opcionális: 30 g mazsola apróra vágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 25 g szeletelt mandula
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almaszószt, a marcipánt, a reszelt mandulát és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és a közepén kettévágjuk.
-
Lépés 3
A tészta egyik felét megkenjük a sült almás keverékkel, 1 cm-es szegélyt a szélén üresen hagyva. Opcionálisan megszórhatjuk mazsolával. A tészta másik felét ráhelyezzük, és a széleit jól összenyomkodjuk.
-
Lépés 4
Egy pohár (ø 5 cm) segítségével finoman nyomjuk le a tészta közepét. A leveles tésztát tortaszerűen 16 darabra vágjuk a pohár körül.
-
Lépés 5
Az egyik tésztacsíkot kétszer balra, a következőt kétszer jobbra fordítjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a csillagminta el nem készül.
-
Lépés 6
A csillagot megkenjük tojással, és megszórjuk a mandulával.
-
Lépés 7
A csillagot az előmelegített sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, és melegen vagy hűtve tálaljuk.
Vegán változatnál a tojást növényi tejjel helyettesíthetjük.