édes almás csillag

Édes almás csillag

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Az édes sült almás csillag ideális a téli, karácsonyi meghitt pillanatokhoz szeretteivel. Egy csésze teával vagy forró csokoládéval biztosan gyorsan elfogy ez a kreatív finomság.

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 csillaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 150 g almaszósz
  • 100 g marcipán durvára reszelve
  • 25 g őrölt mandula
  • 1 tk. fahéj
  • opcionális: 30 g mazsola apróra vágva
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 25 g szeletelt mandula
  • kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almaszószt, a marcipánt, a reszelt mandulát és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és a közepén kettévágjuk.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik felét megkenjük a sült almás keverékkel, 1 cm-es szegélyt a szélén üresen hagyva. Opcionálisan megszórhatjuk mazsolával. A tészta másik felét ráhelyezzük, és a széleit jól összenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    Egy pohár (ø 5 cm) segítségével finoman nyomjuk le a tészta közepét. A leveles tésztát tortaszerűen 16 darabra vágjuk a pohár körül.

  5. Lépés 5

    Az egyik tésztacsíkot kétszer balra, a következőt kétszer jobbra fordítjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a csillagminta el nem készül.

  6. Lépés 6

    A csillagot megkenjük tojással, és megszórjuk a mandulával.

  7. Lépés 7

    A csillagot az előmelegített sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, és melegen vagy hűtve tálaljuk.

Tipp

Vegán változatnál a tojást növényi tejjel helyettesíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!