Édesburgonyás tortácska friss pizzatésztából
0 Bewertungen
- kb. 40-45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 29 x 20,5 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1/2 fej hagyma meghámozva, apró kockára vágva, karamellizálva
- 500 g édesburgonya meghámozva, elfelezve, vékony szeletekre vágva
- 150 g feta sajt morzsolva
- 125 ml főzőtejszín
- 125 ml tej
- 2 tk. olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma megtisztítva, préselve
- 2 - 3 ág friss rozmaring apróra vágva
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- Só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
Az édesburgonyát a fokhagymával és rozmaringgal összekeverjük. Öntözzük meg az olíva olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük át az egészet, míg minden burgonyaszelet olajos lesz.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába helyezzük. A kilógó tésztarészekkel a széleket megerősítjük.
-
Lépés 4
A tejszínt, tejet, tojást, tojássárgáját összekeverjük majd sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 5
Az előkésztett édesburgonyát kanalazzuk a tésztára, szórjuk rá a hagymát és a feta sajtot, majd öntsük rá a tejszínes keveréket.
-
Lépés 6
A sütő alsó sínén 40-45 perc alatt süssük készre.