Édes Charcuterie-Board
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 Charcuterie-Board-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 125 g túró (20%)
- 2 ek. Tej a kenéshez
- 1 cs. vaníliás cukor
- 80 g málna
- Ízlés szerint gyümölcsök szükség esetén apróra vágva
- 2-3 különböző mártogatós pl. karamell, csokoládészósz, nugátkrém, lekvár, stb.
- bármilyen édes snack pl. csokoládé, mályvacukor, gumicukor, stb.
- ehető virágok és/vagy fűszernövények pl. menta díszítésnek
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük, a gofrisütőt bekapcsoljuk és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és közepén kettévágjuk.
-
Lépés 3
A tészta egyik felét 8 téglalapra vágjuk, majd átlósan ismét kettévágjuk, hogy 16 háromszöget kapjunk. A háromszögeket alulról feltekerjük mini croissant formába. Megkenjük tejjel, és a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
A tészta másik felét elnegyedeljük, és mindegyiket 8 részre vágjuk, hogy 32 tésztadarabkát kapjunk. Az előmelegített gofrisütőben egyenként 2-5 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
A túrót összekeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral és a málnával, és egy tálba öntjük. Kis tálakban tálaljuk a többi mártogatóst is.
-
Lépés 6
Egy nagy fatálra/deszkára tesszük a mini-croissant-okat, a mini gofrikat, mártogatós szószokat, édes snack-eket, gyümölcsöket, majd virágokkal és fűszernövényekkel díszítjük.
A kreativitásnak nincs határa! A gyümölcsöket és mártogatósokat szezonálisan variálhatod.