Édes csigák
- 15-20 perc
- 170 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 db csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 ml tej
- 1 vaníliarúd belseje
- 50 g kristálycukor
- 200 g darált mogyoró
- 1 tk fahéj
- 10 db babapiskóta morzsolva
- 1 citrom héja reszelve
- 1 tojás a kenéshez
A mázhoz:
- 1/2 citrom leve
- 100 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet felforraljuk a vaníliarúd belsejével, a kristálycukorral, a darált mogyoróval és a fahéjjal.
-
Lépés 3
Ezután hozzáadjuk a morzsolt babapiskótát és a reszelt citromhéjat és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megtöltjük a töltelékkel úgy, hogy a szélétől kb 2 cm szegélyt üresen hagyunk. A hosszabbik oldaltól szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.
-
Lépés 5
A csigákat megkenjük tojással és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A mázhoz a citromlevet és a porcukrot összekeverjük és a kihűlt csigákra csorgatjuk.
Cukormáz helyett csokoládéval is leönthetjük a csigákat.