Édes grillezett tészta
A krémsajttal és bogyós gyümölcsökkel megbolondított édes grilltészta receptünk következő grillpartid tökéletes desszertje lehet. Az édes vajas friss kelttésztát egyszerűen megsütjük a grillen, majd finom krémsajttal és színes bogyós gyümölcsökkel díszítjük. A végeredmény az édesség és a frissítő snack remek kombinációja meleg nyári estékre.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc + hűtési idő
Hozzávalók 1 grillezett tésztához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 200 g tejszínhab
- 200 g krémsajt
- 80 g porcukor
- 1/2 kezeletlen lime héja
- 1 ek. áfonyalekvár
- kb. 300 g friss bogyós gyümölcs megmosva
- friss menta, citromfű a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát közvetlenül a hűtőből dolgozzuk fel.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és középen, mint egy könyvet behajtjuk, vigyázva arra, hogy a sütőpapír ne kerüljön a forró grillrácsra (közvetett hőfokon). Csukott fedővel kb. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 10 percen keresztül sütjük. Levesszük a grillről. Megvárjuk, amíg a tészta teljesen kihűl!
-
Lépés 3
A tejszínhabot a krémsajttal, a porcukorral és a lereszelt lime héjával a kézi mixer keverőjével kemény habbá verjük. A lekvárt csíkokban hozzáadjuk.
-
Lépés 4
A krémet eloszlatjuk az elősütött, kihűlt tésztán, majd bogyós gyümölcsökkel és fűszernövényekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 160 °C-on (hőlégkeveréses).
A tésztát még a főétel elkészítése előtt süssük meg a grillsütőben, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni.