Édes kelyhek rétestésztából
- 20 - 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 10 kehelyhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 szál rebarbara meghámozva, apróra darabolva
- 100 g étcsokoládé olvasztva
- 250 g túró
- 2 tojás
- 70 g cukor
- 50 g liszt
- Kevés tejföl
- porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel. A tojássárgáját a túróval, liszttel és olvasztott csokoládéval keverjük simára.
-
Lépés 3
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd a cukrot apránként adjuk hozzá. A habot óvatosan forgassuk a csokoládés krémbe.
-
Lépés 4
A muffinformákat olvasztott vajjal kenjük meg és tegyük félre.
-
Lépés 5
A réteslapokat hajtogassuk szét és vágjuk 4 darabra. Olvasztott vajjal kenjük meg és 4 lapot helyezzünk egy muffinformába. A sarkokat igazítsuk meg, hogy úgy nézzen ki, mint egy virágszirom.
-
Lépés 6
A csokoládémasszával töltsük félig a kelyheket, erre halmozzuk a rebarbarát, és alsó sínen 180 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára. Akkor kész, ha a massza már nem folyik.
-
Lépés 7
Ízlésünk szerint a kész kelyheket rebarbarával és cukorral édesített tejföllel finomíthatjuk.
Ha a rétes sarkai túl gyorsan barnulnának, egyszerűen takarjuk be alufóliával.
Rebarbara helyett használhatunk más gyümölcsöt is, de ha málnával szeretnénk elkészíteni, csak sütés után tegyük a gyümölcsöt a kelyhekre!