Édes lekváros hernyó
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 hernyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- Kevés lekvár
- Eper, szőlő, ananász a díszítéshez
- mandula tisztítva
- Kevés csokoládé a díszítéshez
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztából vágjunk kis darabokat, és formázzunk belőle golyókat, majd ezeket lekvárral illesszük egymáshoz, hogy egy hosszú hernyót kapjunk. A fejéhez nagyobb golyót formázzunk.
-
Lépés 3
Az utolsó darabot hosszúkásra alakítsuk és illesszük a végére.
-
Lépés 4
A tésztát felvert tojással kenjük meg. A szemeit és a száját mandulából rakjuk ki.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A csokoládét olvasszuk fel, mártogassuk bele a gyümölcsöt, és ragasszuk a tésztára.
Tipp
Készítsük el a sütihernyót a gyerekekkel közösen, garantáltan jó szórakozás lesz.