Édes leveles tészta gyümölccsel
- 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g túró
- 1 tojássárgája
- 30 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 1/2 citrom leve préselve
- 1 csipet só
- 1 felvert tojás a kenéshez felverve
- Különféle gyümölcsök a díszítéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a csipet sót jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 12 darab egyforma négyszögre vágjuk.
-
Lépés 4
A sárgabarackos papucshoz egy ek. túrós krémet a tészta közepére teszünk és két fél sárgabarackot. A szemközti sarkokat összefogjuk a töltelék felett és óvatosan rányomjuk a töltelékre.
-
Lépés 5
A gyémánt tortácskához két szemközti saroknál L akaban bevágjuk a tésztát. A bevágott sarkoknál a külső keretet megfogjuk és egymáson áthajtjuk. Középre egy ek. túrós tölteléket teszünk.
-
Lépés 6
A gyümölcsös táskákhoz egy ek. túrós krémet teszünk a tészta közepére. A 4 sarkot a töltelék felett összefogjuk és enyhén a töltelékre nyomjuk.
-
Lépés 7
Az epres szélforgóhoz a mind a 4 saroktól átlósan bevágjuk a tésztát kb. 3 cm mélyen. Középre egy ek. túrós tölteléket teszünk. Az újonnan létrejött háromszögek azonos sarkait a tészta közepére, a töltelékre nyomjuk óvatosan, így egy kis szélforgót kapunk.
-
Lépés 8
A süteményeket tojással megkenjük. A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 9
A süteményeket hagyjuk hűlni és friss gyümölccsel feldíszítjük. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Válaszd ki a kedvenc hajtási technikádat és készítsd el ízlésed szerint.