Édes Mikulás
Ezek az édes Mikulások biztosan a gyerekek kedvencei lesznek. Friss vajas kelt tésztából pillanatok alatt elkészíthető.
- 15-20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- egy kevés piros lekvár (pl. eper, málna)
- 4 mazsola
- 2 törökmogyoró
- kevés citrusos lekvár (pl. narancs)
- kevés dekorcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és félbehajtjuk.
-
Lépés 3
Késsel kivágjuk a tészta körvonalát: a Mikulásnak egy fejet egy sapkával. A maradék tésztákat kb. fél centis csíkokra vágjuk és felhasználjuk a sapka szegélyének és a szakállnak. A tésztákat lenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A tésztába két-két db mazsolát nyomunk a szemnek, és egy törökmogyorót az orrnak. A kalapot megkenjük piros lekvárral.
-
Lépés 5
A Mikulásokat az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A még forró Mikulásokat megkenjük a citrusos lekvárral a sapka szegélyénél és a szakállnál, majd megszórjuk a dekorcukorral.