Édes rácsos rétes
- kb. 20 - 25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 db alma meghámozva, vékonyra szeletelve
- 3 db körte meghámozva, vékonyra szeletelve
- 100 g szőlő felezve
- 50 g kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az előkészített gyümölcsöt a kristálycukorral keverjük össze és rövid ideig hagyjuk állni.
-
Lépés 3
A gyümölcsöt serpenyőben 5 - 6 percig hevítsük, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és hosszában vágjunk le belőle egy kb. 10 cm széles csíkot. Ezen a keskenyebb tésztacsíkon gurítsuk végig a tésztarácsozót.
-
Lépés 5
A szélesebb tésztára halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleken kb. 2 - 3 cm-t szabadon hagyunk, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A rácsozott tésztát terítsük a töltelékre, picit húzzuk szét, és a széleken nyomkodjuk az alapra.
-
Lépés 7
A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, a rácsozott tésztát kenjük meg felvert tojással és középső sínen 220 °C-os sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha nincs tésztarácsozónk, vágjunk a tésztából kb. 1/2 cm-es csíkokat, és ebből készítsünk rácsot a sütemény tetejére.