Édes rétesbonbon szőlővel
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 bonbonhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 100 g szőlő megmosva és felezve
- 50 g vaj
- 50 g morzsa
- cukor ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat serpenyőben melegítsük fel, és a morzsát pirítsuk aranybarnára.
-
Lépés 3
A pirított morzsát és a szőlőt keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesíthetjük.
-
Lépés 4
A tésztalapokat felezzük el, és felvert tojással kenjük meg. Hajtsuk félbe, így négyzetet kapunk. A széleket felvert tojással kenjük meg, a közepére halmozzuk a tölteléket, majd a tésztaszéleket két oldalról hajtsuk rá.
-
Lépés 5
A kis hengerek végeit nyomjuk össze, picit tekerjük meg, így cukorkaformát kapunk.
-
Lépés 6
A kész bonbonokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Szőlő helyett más friss, vagy aszalt gyümölccsel is elkészíthetjük a bonbonokat.