Édes rizstekercsek
0 Bewertungen
- kb. 12 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g hosszúszemű rizs
- 1/2 l tej
- 50 g cukor
- 40 g vaj
- 60 g mazsola
- fahéjrúd
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 citrom héja és facsart leve
- vaj vagy margarin a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rizst egy szűrő segítségével folyóvíz alatt öblítsük le. A tejhez adjuk hozzá a rizst, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd főzzük puhára. Ha kihűlt, adjuk hozzá a mazsolát, citromlevet és a vajat.
-
Lépés 3
A réteslapokat kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal, és a tésztát vágjuk 3 egyforma széles csíkra. A tölteléket helyezzük a tésztacsíkok aljára, és tekerjük fel.
-
Lépés 4
A rizsrolókat helyezzük a sütőpapírra a varrattal lefele. Kenjük meg az olvasztott vajjal.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 12 percig süssük.
Tipp
A rizsrolókhoz baracklekvárt kínálunk, amibe belemártogathatjuk.