Édes tojásos hab

Édes tojásos hab

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 150 °C
  • 140 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 150° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük és vágjuk 6 négyzetre.

  3. Lépés 3

    6 kávéscsészét kenjünk ki vajjal, és mindegyikbe helyezzünk egy tésztanégyzetet. A széleket húzkodjuk fel.

  4. Lépés 4

    A tejfölt a vaníliáscukorral keverjük simára. A tejszínt, cukrot, tojássárgáját és egésztojást adjuk hozzá, és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A masszát tegyük a tésztára, előmelegített sütőben süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.

  6. Lépés 6

    A tojásfehérjét porcukorral verjük fel, és töltsük habzsákba.

  7. Lépés 7

    A felvert habot vigyük fel a süteményekre, tegyük vissza a sütőbe, és maximális hőfokon rövid ideig süssük, amíg a hab szép színű nem lesz.

Tipp

Ízlés szerint az elkészült habot csokiöntettel vagy gyümölcssziruppal díszíthetjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!