Édes tojásos hab
- kb. 40 perc
- 150 °C
- 140 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g tejföl
- 200 ml tejszín
- 50 g cukor
- 2 tojássárgája
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 2 ek porcukor
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 150° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük és vágjuk 6 négyzetre.
-
Lépés 3
6 kávéscsészét kenjünk ki vajjal, és mindegyikbe helyezzünk egy tésztanégyzetet. A széleket húzkodjuk fel.
-
Lépés 4
A tejfölt a vaníliáscukorral keverjük simára. A tejszínt, cukrot, tojássárgáját és egésztojást adjuk hozzá, és jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A masszát tegyük a tésztára, előmelegített sütőben süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 6
A tojásfehérjét porcukorral verjük fel, és töltsük habzsákba.
-
Lépés 7
A felvert habot vigyük fel a süteményekre, tegyük vissza a sütőbe, és maximális hőfokon rövid ideig süssük, amíg a hab szép színű nem lesz.
Ízlés szerint az elkészült habot csokiöntettel vagy gyümölcssziruppal díszíthetjük!