Egres pite
bourbon vaníliás krémmel
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy 29 x 20,5 cm ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 300 g nagyobb szemű egres tisztítva, elfelezve
- 200 g mascarpone
- 2 nagy tojás
- 85 g porcukor
- 1 cs. bourbon vanília aroma
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mascarponét, a porcukrot, a tojásokat és a vanília aromát jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát egy sütő formába terítjük, a kilógó széleket visszahajtuk. Az édes mascarpone masszát a tésztára öntjük. Az egrest, belsejével felfelé, a másszára rendezzük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp
Okos ötlet: Az igazán édes szájúaknak egy gombóc vanília fagylalttal kínáljuk.