Eperkosárkák
0 Bewertungen
- kb. 12 - 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 5 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- Fél citrom leve
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 100 g friss eper megmosva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, kukoricakeményítőt és a citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
Az élesztős leveles tésztát egyenesen a hűtőszekrényből használjuk fel, és egy tepsibe tekerjük ki. Egy kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk köröket, majd felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12-15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A vaníliakrémet helyezzük a kihűlt élesztős leveles kosárkákra, és eperrel díszítsük.
Tipp
Próbáljuk ki a receptet friss málnával is!