Epres csigák
Puha kelt tészta és sok-sok eper, amit elengedhetetlen cukormáz koronáz meg.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 9 db csigához (kb 20x30 CM sütőedényhez):
- 2 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 3 ek. margarin olvasztva
- 50 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 250 g nagy eper nagyon vékonyan szeletelve
A mázhoz
- 1/2 citrom leve
- 80 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában 9 csíkra vágjuk. Megkenjük vajjal és megszórjuk cukorral és vaníliás cukorral.
-
Lépés 3
Az eperszeleteket egymás mellé fektetjük a tészta felső szélére fektetjük úgy, hogy az eper egy kissé túllógjon a tésztán, majd óvatosan feltekerjük. Ezt mindegyik tésztacsíkkal megismételjük.
-
Lépés 4
A csigákat a kivajazott formába, kis távolságonként egymás mellé helyezzük (bevont forma esetében a vajazás elhagyható). Ismét megkenjük vajjal.
-
Lépés 5
A csigákat az előmelegített sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
A citromlevet és a porcukrot összekeverjük, és ezzel a mázzal díszítjük az epres csigákat.
Cukormáz helyett krémsajtos vajkrémmel is díszítheted.