epres csigák
Gyümölcsös

Epres csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Puha kelt tészta és sok-sok eper, amit elengedhetetlen cukormáz koronáz meg.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 9 db csigához (kb 20x30 CM sütőedényhez):

A mázhoz

  • 1/2 citrom leve
  • 80 g porcukor
Puha kelt tészta és sok-sok eper, amit elengedhetetlen cukormáz koronáz meg.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában 9 csíkra vágjuk. Megkenjük vajjal és megszórjuk cukorral és vaníliás cukorral.

  3. Lépés 3

    Az eperszeleteket egymás mellé fektetjük a tészta felső szélére fektetjük úgy, hogy az eper egy kissé túllógjon a tésztán, majd óvatosan feltekerjük. Ezt mindegyik tésztacsíkkal megismételjük.

  4. Lépés 4

    A csigákat a kivajazott formába, kis távolságonként egymás mellé helyezzük (bevont forma esetében a vajazás elhagyható). Ismét megkenjük vajjal.

  5. Lépés 5

    A csigákat az előmelegített sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.

  6. Lépés 6

    A citromlevet és a porcukrot összekeverjük, és ezzel a mázzal díszítjük az epres csigákat.

Tipp

Cukormáz helyett krémsajtos vajkrémmel is díszítheted.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!