Epres-krémsajtos Croissant
- 12 - 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 Croissant-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g krémsajt
- 2 ek. liszt
- 1 sárgája
- 1/2 tk. vanília kivonat
- 3 ek. cukor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 150 g eper apróra vágva
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 1 tk. nádcukor
A cukormázhoz:
- 3 ek. porcukor
- 1 tk. citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot liszttel, a sárgájával, vanília kivonattal, cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük Hozzáadjuk az epret is.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában magunk elé helyezzük. 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és az így kialakult téglalapokat átlósan elfelezzük.
-
Lépés 4
Minden tésztaháromszög szélesebbik végébe 1 ek. epres krémet teszünk és ettől kezdődően croissant formába tekerjük fel.
-
Lépés 5
A croissant megkenjük tojással és megszórjuk nádcukorral.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk.
-
Lépés 7
Porcukor és citromlé keverékéből cukormázat készítünk és meglocsoljuk vele a croissant.