epres rolók

Epres rolók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Nem kell feltétlenül a pékségben leveles tésztából készült rolót venni, hisz otthon is elkészítheted a kedvenc desszertedet, ráadásul most epres változatban készítettük el ezt a mennyei finomságot.

  • 10-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 12 rolóhoz:

Nem kell feltétlenül a pékségben leveles tésztából készült rolót venni, hisz otthon is elkészítheted a kedvenc desszertedet, ráadásul most epres változatban készítettük el ezt a mennyei finomságot.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt egy sütőlapra kitekerjük, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkokat feltekerjük egy megvajazott habroló sütőformára. A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a vágott oldalával lefelé, és felvert tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A rolókat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A még forró tésztarolót szedjük le a habroló sütőformáról.

  5. Lépés 5

    A krémhez az epret 2/3-át pürésítjük, a maradék 1/3-át apró darabokra vágjuk. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a citromlével és az eperpürével. Óvatosan belekeverjük a felvert habtejszínt és a maradék eperdarabokat.

  6. Lépés 6

    Az epres keveréket habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a habtekercseket. Porcukorral megszórva tálaljuk. Fogyasszuk azonnal, vagy tegyük hűtőbe fogyasztásig.

Tipp

Alternatív megoldásként, ha nincs kéznél habroló sütőforma, készíts kúpokat alufóliából.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!