Édes
Epres rudak
0 Bewertungen
Ezek az édes epres rudak villámgyorsan elkészíthetőek és csupán néhány hozzávalóra van szükség hozzá. Garantáltan csillapítja majd az édesség utáni vágyat.
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 5 epres rúdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g friss eper (alternatíva: eperlekvár) pürésítve
- 100 g krémsajt
- 15 g cukor
- porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot a cukorral simára keverjük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a krémsajttal. A tésztát széltében elfelezzük.
-
Lépés 4
Az egyik felét megkenjük az eperpürével és rátesszük a tészta másik oldalát a krémsajttal lefelé. 5 egyforma széles szeletre vágjuk és mindegyiket megcsavarjuk.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.