Epres szeletek leveles tésztával
Mennyei epres szeletek joghurtos krémmel, ropogós leveles tésztán. Könnyen elkészíthető finomság, amivel bárkit könnyen levehetsz a lábáról. Készítsd el!
- 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 2 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojássárgája
- 1 tk. tej
- 4 ek. díszítő cukor
- 125 g natúr joghurt
- 125 g mascarpone
- 2 ek. tojáslikőr
- 60 g vaníliás cukor
- 500 g eper felezve
- 4 ek. eperlekvár
- menta a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és széltében félbe vágjuk. A tészták sarkait 2 cm mélyen bevágjuk. A széleket kissé visszahajtuk úgy, hogy egy keretet képezzen. Az alját villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A sárgáját és a tejet kikeverjük és ezzel megkenjük a széleket, majd megszórjuk a díszítő cukorral.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
-
Lépés 5
A joghurtot, a mascarponet, a tojáslikőrt és a vaníliás cukrot simára keverjük.
-
Lépés 6
A krémet elosztjuk a két leveles tésztán és egyformán rárendezzük az eper szeleteket.
-
Lépés 7
Az eperlekvárral meglocsolva tálaljuk.
Friss epret és más szezonális gyümölcsöt is használhatunk.