Epres tiramisu torta
Epres tiramisu torta, ha valami igazán különlegesre vágysz. Az eper-szezon idején egy isteni újdonság, amit limocelloval bolondíthatsz meg.
- kb. 50 perc
- 150°C
- 130°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 100 g puha vaj
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 100 g liszt
- 1/2 cs. hüvelyes
- 100 ml limoncello
- 250 g mascarpone
- 2 ek. porcukor
- 500 g eper negyedelve
- só
- 1 tojás a kenéshez
- vaj a forma zsírozásához
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kivajazzuk a formát (alternatíva: a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük zsírozás nélkül).
-
Lépés 3
A vajat egy mixerrel krémesre keverjük. A cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót hozzáadunk és a legmagasabb fokozaton pár percig keverjük. Hozzáadunk egy tojást és ismét keverjük.
-
Lépés 4
A lisztet a krémhez adjuk, jól elkeverjük és a tésztára töltjük.
-
Lépés 5
A tészta szélét tojással megkenjük és sütő legalsó sínén kb. 50 percig sütjük.
-
Lépés 6
A tiramisu tortát hagyjuk kihűlni, majd meglocsoljuk limoncelloval.
-
Lépés 7
A mascarponet és a porcukrot elkeverjük és a megkenjük vele a tortát. Szépen rárendezzük az eper szeleteket.
A lioncello akár el is hagyható a receptből.