Észak – tiroli sonkás – sajtos táska
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 45 db táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g észak-tiroli szalonna vagy sonka szeletelve
- 100 g ementáli vagy gouda sajt reszelve
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kockára vágott sonkát, reszelt sajtot és a krémtejszínt keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre, és mindegyik közepére tegyünk 1 evőkanál sonkás-sajtos masszát. A tésztaszéleket kenjük meg a felvert tojással, és átlóban hajtsuk össze, a széleket nyomjuk össze.
-
Lépés 4
A táskákat felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tipp
Kínáljunk a táskákhoz foghagymás, zöldfűszeres mártogatóst!