Fagylaltkehely rétestésztával
0 Bewertungen
- kb. 5 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 7 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 100 g kristálycukor
- 100 ml víz
- Gyümölcsfagyi ízlés szerint
- 150 g erdei gyümölcs a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kristálycukrot 3 - 4 perc alatt főzzük fel vízzel, szirupot kapunk.
-
Lépés 3
A tésztalapokat gyűrten helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és a cukros sziruppal locsoljuk meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 5 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
A fagyit tegyük kis tálkákba, a tésztát törjük össze, tegyük a fagyihoz és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Tipp
Ízlés szerint csokiöntettel, lekvárral vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk.