Fahéjas almás csillag
Ha Te is hangolódsz már a karácsonyra, akkor szívből ajánljuk ezt a szuper receptet… csodálatos, ahogy az alma és a fahéj illat átjárja a konyhát.
- 20-25 perc
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 3 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 db alma
- 6 ek cukor
- 3 db szegfűszeg
- 1 db egész fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 kk őrölt fahéj
- 1 db tojás
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a szegfűszeggel, az egész fahéjjal, a citrom héjával valamint levével, és a cukor felével feltesszük főni.
-
Lépés 3
10-15 perc alatt puhára főzzük majd lepépesítjük, de a fűszereket előtte eltávolítjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg, ne tegyünk túl sok levet az almához a turmixba. Ezután lehűtjük.
-
Lépés 4
A cukor másik felét összekeverjük az őrölt fahéjjal. A leveles tésztákból egyforma köröket (ø 27 cm) vágunk.
-
Lépés 5
Sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük és az első kört megkenjük az almapürével, ráhelyezzük a következőt kört, és egyenletesen megszórjuk fahéjas cukorral. Végül lefedjük az utolsó tésztával is.
-
Lépés 6
A közepére helyezünk egy nagyobb pogácsa szaggatót (ø 6-7 cm).
-
Lépés 7
A tésztát először negyedekre vágjuk, majd a negyedeket megfelezzük, aztán azokat is megfelezzük, így 16 db csíkot kell kapnunk.
-
Lépés 8
A csíkokat kétszer megcsavarjuk, párosával összecsípjük a végüket, és a felvert tojással megkenjük.
-
Lépés 9
A csillagot a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.