fahéjas almás csillag

Fahéjas almás csillag

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ha Te is hangolódsz már a karácsonyra, akkor szívből ajánljuk ezt a szuper receptet… csodálatos, ahogy az alma és a fahéj illat átjárja a konyhát.

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a szegfűszeggel, az egész fahéjjal, a citrom héjával valamint levével, és a cukor felével feltesszük főni.

  3. Lépés 3

    10-15 perc alatt puhára főzzük majd lepépesítjük, de a fűszereket előtte eltávolítjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg, ne tegyünk túl sok levet az almához a turmixba. Ezután lehűtjük.

  4. Lépés 4

    A cukor másik felét összekeverjük az őrölt fahéjjal. A leveles tésztákból egyforma köröket (ø 27 cm) vágunk.

  5. Lépés 5

    Sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük és az első kört megkenjük az almapürével, ráhelyezzük a következőt kört, és egyenletesen megszórjuk fahéjas cukorral. Végül lefedjük az utolsó tésztával is.

  6. Lépés 6

    A közepére helyezünk egy nagyobb pogácsa szaggatót (ø 6-7 cm).

  7. Lépés 7

    A tésztát először negyedekre vágjuk, majd a negyedeket megfelezzük, aztán azokat is megfelezzük, így 16 db csíkot kell kapnunk.

  8. Lépés 8

    A csíkokat kétszer megcsavarjuk, párosával összecsípjük a végüket, és a felvert tojással megkenjük.

  9. Lépés 9

    A csillagot a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!