
Fahéjas-almás falatok

Fahéjas-almás falatok: Alma leveles tésztába csomagolva, csipet fahéjjal és cukorral meghintve, a sütőben aranybarnára sütve. Tökéletes desszert minden évszakban, de különösen ősszel és télen. Egyszerű, vegán almás receptünkkel pillanatok alatt varázsolhatsz isteni desszertet, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 fahéjas-almás falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 4 alma
- 100 g darált mogyoró vagy dió
- 2 ek. mazsola
- 2 ek. cukor
- 3 ek. rum vagy amaretto
- 1 csipet fahéj

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a diót, a mazsolát, a cukrot, a rumot vagy az amaretto-t és a fahéjat jól összekeverjük.
-
Lépés 3
Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki (a magházat távolítsuk el, de ne vágjuk félbe az almát). A tölteléket töltsük az alma közepébe.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 csíkra vágjuk. Tekerjük körbe mindegyik almát két leveles tésztacsíkkal.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlbarnulna a teteje, szükség szerint a tölteléket fedjük le alufóliával.
Tálaljuk a töltött almákat még melegen, ízlés szerint vanília szósszal vagy fagylalttal.