Fahéjas–almás szelet
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 16 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 pohár tejföl
- 1 cs vaníliáscukor
- 1/8 l tejszín
- Fél citrom leve
- 1 alma reszelve
- 5 dkg porcukor
- Csipetnyi fahéj őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és villával szurkáljuk meg, és előmelegített sütőben 190 °C süssük meg, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt a vaníliáscukorral és a porcukorral keverjük simára, majd az almát, a citrom levét és a fahéjat is keverjük hozzá.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a felvert tejszínt.
-
Lépés 5
A krémet kenjük a kihűtött Tante Fanny leveles, vagy linzertésztára.
-
Lépés 6
A fahéjas-almás szeletet tálalás előtt jól hűtsük be.
Tipp
A krémet villa segítségével tetszés szerint díszíthetük!