Fahéjas csigák
A klasszikus svéd fahéjas csigák dekorcukorral egyszerűen telitalálat kávé mellé vagy étkezések közti harapnivalónak. Mindössze 5 összetevőre van szükség.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 80 g barna cukor
- 1 ek. fahéj
- 50 g vaj olvasztva
- dekorcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kis olvasztott vajjal megkenjük.
-
Lépés 3
A tésztát a fahéjas cukorkeverékkel megszórjuk, majd a tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat a sütőlapra helyezzük és óvatosan lenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A maradék vajjal megkenjük a tészta tetejét és dekorcukorral megszórjuk.
-
Lépés 5
A fahéjas csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nincs otthon dekorcukor, a fahéjas csigákat 50 g porcukorból és 1-2 evőkanál vízből készült masszával is megkenhetjük a sütés után.