Fahéjas kenyérkalács
A fahéjas-cukros, édes kenyérkalács receptünkkel garantált a siker, hiszen a frissen sült kelt tészta és a fahéj illata már önmagában is ellenállhatatlan! A vajas édes kelt tésztánkkal készítve különösen puha és foszlós lesz, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Az édes kenyérkalácsunk fahéjas-cukorral tökéletes választás egy kellemes villásreggelihez, kávé mellé vagy egyszerűen csak egy kis édes csemegének két étkezés között.
- kb. 30-35 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 kenyérsütőformányi adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 100 g puha vaj
- 70 g cukor
- 2-3 tk. fahéj
- kevés porcukor a szóráshoz
- tetszés szerint karamell- vagy csokoládé öntet
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
-
Lépés 4
A tésztát egy éles késsel 10 cm széles (ill. a sütőforma szélességének megfelelő) csíkokra vágjuk.
-
Lépés 5
A csíkokat kb.4 cm magasságig harmonikaszerűen összehajtogatjuk, majd egymás után belehelyezzük a kivajazott sütőformába.
-
Lépés 6
Az előmelegített sütő legalsó rácsán 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Megszórjuk porcukorral és tetszés szerint karamell- vagy csokoládé öntettel tálaljuk.
A tépős kenyérkalácsunkat a sütést követően megkenhetjük 60 g krémsajtból, 1 evőkanál puha vajból és 1 evőkanál porcukorból álló mázzal is.